ster-heel Created with Sketch. 8,6 uit 174 beoordelingen via Kiyoh

Tips en ideeën voor het organiseren van een paasbrunch 2024

In 2024 valt Eerste Paasdag op 31 maart en Tweede Paasdag op maandag 1 april. Met Pasen in het vooruitzicht kijken veel families uit naar een gezellige paasbrunch, en misschien organiseer jij er zelf wel één. Maar, het organiseren van zo’n onvergetelijke brunch vereist wel wat aandacht voor detail. Hoe zorg je er voor dat de paasbrunch een succes wordt? Dat lees je in deze blog.

Waarom vieren we Pasen?

Tijdens Pasen vieren we de opstanding van Jezus Christus. Het is een belangrijk feest in de christelijke traditie. Los van deze religieuze betekenis, is Pasen ook een moment van samenzijn en vreugde. Pasen markeert de overgang naar de lente en biedt een goede gelegenheid om te genieten van lekker eten en elkaars gezelschap.

Waarom een Paasbrunch?

Een paasbrunch is de perfecte manier om samen te komen met familie of vrienden. Het is een combinatie van ontbijt en lunch, ideaal omdat het niet al te vroeg begint, zodat iedereen rustig kan ontwaken. Hier volgen de tips:

Tip 1: Begin op tijd met het organiseren van jouw paasbrunch

Een goede voorbereiding tijdens Pasen is belangrijk, dus begin op tijd met plannen. Bedenk wie je wilt uitnodigen en maak een planning voor de dag zelf. Het toevoegen van leuke activiteiten kan de paasbrunch extra gezellig maken en zorgen voor leuke herinneringen. Heb je er weleens aan gedacht om een kaas - of chocoladefondue op tafel te zetten? Hiermee heb je snel een heerlijke traktatie op tafel.

Tip 2: Maak een lijstje met wat er niet mag ontbreken bij je brunch.

Als je eenmaal een plan voor de dag hebt, is het belangrijk om te weten welke ingrediënten je in huis moet halen. Denk bijvoorbeeld aan een mix van zoete en hartige gerechten, zoals broodjes, fruit, eieren en beleg. Hou bijvoorbeeld ook rekening met dieetwensen van je gasten, zoals vegetarische of glutenvrije opties. Inspiratie opdoen? Bekijk dan ons bak en braad boek.

Tip 3: Ideeën voor wat je kunt drinken tijdens een paasbrunch

Naast lekker eten is de keuze aan drankjes ook een belangrijk onderdeel van een geslaagde paasbrunch. Zorg voor een gevarieerd aanbod zoals koffie, thee, jus d’orange en een verse smoothie. Tip: Voor een extra feestelijk tintje kun je mimosa’s serveren, dit is champagne met vers geperst sinaasappelsap.

Tip 4: Zorg voor de juiste apparatuur om je brunch vlekkeloos te laten verlopen!

Met de juiste kookspullen bij de hand wordt het organiseren van een brunch niet alleen een stuk makkelijker maar ook veel leuker. Dus, laat die eierkoker het werk doen en geniet van zelfgemaakte verse sapjes uit de blender of de citruspers.


Tip 5: Versier je tafel met paasdecoratie

Voor een gezellige paasbrunch is het niet alleen belangrijk dat het eten heerlijk smaakt, maar ook dat de tafel mooi is gedecoreerd. Kies een vrolijk tafelkleed en leg kleurrijke servetten op de borden om de ruimte op te fleuren. Denk ook aan leuke details zoals kaarsen of beeldjes om de tafel wat meer aan te kleden.

Tip 6: Leuke activiteiten tijdens Pasen

Terwijl iedereen geniet van heerlijk eten en gezelligheid, is het belangrijk om ook aan activiteiten te denken die voor vermaak zorgen.

Verstop paaseieren rondom het huis

Een van de meest geliefde tradities tijdens Pasen is het verstoppen van paaseieren. Bij Budgetland hebben we speciale surprise eieren, hier kun je een leuk cadeautje, een lekkernij of een briefje in stoppen. Verstop de eieren op verschillende moeilijkheidsniveaus, natuurlijk een beetje afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Het is ook leuk een prijsje uit te reiken aan de persoon die de meeste eieren kan vinden.

Speel een potje paasbingo

Niks is leuker dan een ouderwets potje bingoën! Shop een bingo set bij en haal een aantal cadeautjes voor de winnaars van de bingo. Denk bijvoorbeeld aan kleine speeltjes, knuffels, stickers en andere leuke verrassing.

Ga eieren schilderen

Paaseieren schilderen is ook een klassieke activiteit voor kinderen tijdens de paasbrunch. Geef de kinderen een gekookt ei, een schilder setje en een bakje water, en laat ze creatief aan de slag gaan met het versieren van de eieren. Deze eieren kun je daarna gebruiken om te verstoppen of tussen de lekkernijen van de paasbrunch te legg

Bekijk onze collectie paasspullen

Met deze tips wordt jouw paasbrunch gegarandeerd een succes! Wil je nog inspiratie opdoen voor leuke en betaalbare paasartikelen? Bekijk dan onze collectie!

Pasen