ster-heel Created with Sketch. 8,6 uit 174 Bewertungen via Kiyoh

Zonnebrand

Zonnebrand & aftersun

De zomer is in volle gang en de zon straalt helder aan de hemel. Maar voordat je jezelf onderdompelt in zomerse avonturen, is het cruciaal om de juiste zonbescherming te begrijpen en je huid te verzorgen.

Er zijn verschillende soorten zonnebrandproducten beschikbaar, zoals crème, olie, sprays en melk. Elke variant heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Crèmes zijn doorgaans dikker en hydrateren de huid, terwijl oliën lichter zijn en een mooie glans geven. Sprays zijn handig in gebruik en gemakkelijk gelijkmatig aan te brengen, terwijl melkachtige texturen snel worden opgenomen door de huid.

Welke spf heb jij nodig?

Kies een zonnebrandcrème met de juiste SPF-factor voor jouw huidtype en breng het royaal aan op alle blootgestelde delen van je lichaam. Vergeet niet om het regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na zweten, zwemmen of afdrogen met een handdoek.

- Huidtype 1: Mensen met huidtype 1 hebben een zeer lichte huid die snel verbrandt en bijna niet bruin wordt. Het wordt aanbevolen om een zonnebrandcrème met SPF 50 of hoger te gebruiken.

- Huidtype 2: Mensen met huidtype 2 hebben een lichte huid die snel verbrandt maar langzaam bruin wordt. Het wordt aanbevolen om een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger te gebruiken.

- Huidtype 3: Mensen met huidtype 3 hebben een normale huid die niet snel verbrandt, gemakkelijk bruint en licht getint is. Een zonnebrandcrème met SPF 20 of hoger wordt aanbevolen.

- Huidtype 4: Mensen met huidtype 4 hebben een donkere huid die zelden verbrandt en snel bruint. Het wordt aanbevolen om een zonnebrandcrème met SPF 15 of hoger te gebruiken.

Aftersun

Na een dag vol zonneschijn is het belangrijk om je huid te verzorgen en te herstellen. Aftersun is speciaal ontwikkeld om je huid te kalmeren, hydrateren en te herstellen na blootstelling aan de zon. Op deze manier gebruik je aftersun het effectiefst:

- Breng aftersun aan direct na blootstelling van de zon.

- Reinig de huid en dep deze droog.

- Masseer een royale hoeveelheid aftersun zachtjes in de huid.

- Herhaal indien nodig, vooral bij geïrriteerde huid.

- Kies een aftersun met kalmerende ingrediënten zoals aloë vera.

- Hydrateer je huid ook van binnenuit door voldoende water te drinken.

Geniet van de zon, maar vergeet niet je huid te beschermen met zonnebrand en te verzorgen met aftersun voor een gezonde huid.